Dünyanın öbür ucu,Özgürlüklerin ülkesi, herkesin gitmeyi hayal ettiği ülke Amerika. Eğer bir gün yolunuz düşerse bu ülkede nerelere gidebilirsiniz sizin için bunları araştırdık. Yüksek binalar,Kumarhane şehirleri,Tatil yerleri nereler şimdi bunlara bir göz atalım.


1.New York



Burası ülkenin en kalabalık ayrı zamanda en popüler ÅŸehridir. Burayı diÄŸer ÅŸehirlerden ayıran en önemli özelliklerinden birisi yüksek binaları ve tabiki Manhattan caddesidir. Işıl ışıl caddeyi izlerken zamanın nasıl geçtiÄŸini anlayamıyacaksınız. Ayrıca Özgürlük Anıtı,Times Meydanı Guggenheim Müzesi, Brooklyn Köprüsü ve Empire State'de gitmeniz gereken yerler arasındadır.




2.Washington DC



Dünyanın düzen olarak 1 ÅŸehri ayrıca amerikanın baÅŸkenti turistlerin genellikle tercih ettiÄŸi yerlerden birisidir.EÄŸer buraya gelirseniz mutlaka Pentagon, Beyaz Saray ve Washinton Anıtı, Smithsonian Müzesi ve National Gallery'i 
ziyaret etmeniz gerekiyor.






3.Los Angeles

Genellikle sürekli güneşli olan bu şehir bir çok filminde çekildiği yerdir güneşin batışının en iyi bu şehirden izlendiğide gerçekler arasında,ayrıca barlar ve gece klübü olarak ünlülerin tercih ettiği mekanlarda burdadır.Griffith Rasathanesi, Cirque De Soleil, Paramount Stüdyolarını'da gezmenizi tavsiye ederiz.







4.Las Vegas


Bir çok filme ev sahipliği yapmış. Kumarhaneleri ve gece klübleriyle meşhur renkli şehir Las Vegas. Buraya gelenlerin ya çok büyük paraları vardır kumarhanelerde onları kaybetmeye gelirler yada normal bütçeli insanlar bu kaybedenleri izlemeye gider sakın unutmayın vegasta kasa her zaman kazanır.








5.Miami


Türkiye'nin Mersini,Amerikanın Miamisi diyebiliriz burada sadece binalar biraz daha yüksek. Bir bölümünün orman orta kesimlerin yüksek binalardan oluştuğu ve 10 milimlik eşsiz kumsalı ardından masmavi denizyle Miami tatilciler için gerçekten gezilmesi gereken yerler arasında. Unutmadan yolunuz buraya düşerse hayvanat bahçesine gitmeden sakın ayrılmayın.

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.