08:45



















Central Market : Budapeşte’ye her gelen ziyaretçi öncelikle buraya uğramalı. Kasap, manav gibi yerler var. Ayrıca üst katında da Macaristan’a özgü yiyeceklerin satıldığı ufak dükkanlar var. Siz de bu dükkanlardan Langos satanı bulun ve hemen kuyruğa girin. Langos denen yağda pişmiş hamurun üzerine kumpir misali istediğiniz şeyi ekletip afiyetle yiyebilirsiniz.


For Sale Pub: Burası çok şirin 2 katlı bir pub. Ama bizim buraya gelmemizin sebebi içkileri değil de muhteşem yemekleri. Yemeğin yanında birer bira almadan da olmaz tabi:) Biz burada çorba içtik ve ardından tavuk yedik. Ancak menüsü o kadar büyük ki ne yiyeceğinize siz de karar veremeyeceksiniz.
Gyros Büfe: Macaristan’da bulunan Arap ve Türk dönercileri çok ünlü ve hepsi gerçekten de güzel döner yapıyorlar. Ancak bizim bu dönerciler arasındaki favori dönercimiz Gyros Büfe. Burada bol acılı bir döner yemeden dönmeyin derim! Adresi bulabilmeniz için mekanı foursquare’den bulamadığım için onun hemen yanındaki Pub’ı ekliyorum. Söylediğimiz dönerciyi bu pub’ın yanında bulabilirsiniz.


Hummus Bar: Burası çok başarılı falafel ve hummus yapan bir yer. Eğer domuzlu yemeklerin kokusundan veya tadından sıkıldıysanız buradakeyifli atıştırmalar yapabilirsiniz:)
Anna Cafe: Bu cafeyi Budapeşte’nin bir çok yerinde bulabilirsiniz. Biz Vaci Utca üzerindekine gittik. Burada güzel birer kahve içip ardından da Kahvaltı yaptık. Türk kahvaltısına en yakın kahvaltıyı buradaki peynir tabağında bulduk:)


Bu mekanların dışında Macaristan’da Hard Rock ve Hooters da bulunuyor. Biraz Amerikan konsepti isterseniz buralarda da hamburger yiyip bira içebilirsiniz.


Macaristan’ın ünlü tatlısı ise Kürtőskalács. Bizim bildiğimiz adı ileMakara :)



Ne İçilir?

Bu şehirde ne yenilirden ziyade nereye gidilip ne içiliri konuşmak lazım çünkü buraya özgü çok güzel publar ve barlar var.
Szimpla Kert: Burası tam bir Ruin Pub. Yıkık dökük, eski bir evi hiçbir şeyini değiş)tirmeyip birkaç aksesuar ekleyerek açmışlar resmen :) 2 katlı pub’ın birkaç tane odası ve yüzlerce kişinin sığabileceği koca alanı var. Mekana girmeden önce ‘Nereye Geldim Ben Böyle’ diyebilirsiniz, ancak içerisini çok seveceksiniz:
Instant: Burası da gece kulübüne dönüşen ruin publardan bir diğeri. Burada birçok farklı oda bulunuyor ve her odada farklı bir müzik çalıyor. Herkes keyfine göre müzik dinleyip eğleniyor. Müzik sevmeyenler de ortak alanda bulunan bar tarzı masalarda takılıyor.
Andersen: Burası Budapeşte’nin en ucuz pub’larından biri. Yerin 1 kat altında bulunan mekan metrelik biraları ile meşhur. 1 metre uzunluğundaki tahta üzerine 10 adet bira koyup veriyorlar metrelik birayı. Fiyatı ise oldukça ucuz (yaklaşık 10 TL).


Kolor: Burası ise Budapeşte’nin güzel mekanlarından bir diğeri. Ancak diğerleri gibi ruin pub değil. Giriş katı oldukça ferah olan bu mekanda yemek yiyip içki içebilirsiniz. Gece geç saatlerde de alt katındaki gece kulübüne inip keyifle dans edebilirsiniz. Bu sokaktaki diğer tüm mekanları tek tek ziyaret etmekte fayda var.
Macaristan’ın meşhur içkisi ise Palinka! Bunun tadına her pubda bakabilirsiniz. Genelde Macarlar bira içmeden Unicum ve Palinka tarzı likörler içiyorlar.

Blogger tarafından desteklenmektedir.