Türkiye'nin en eski uygarlıkları en eski tarihine sahip bölgelerimizden bir tanesini sizler için araştırdık. Bilindiği üzere Türkiye'de Doğu denildiği zaman akla hep ülke sorunları geliyor ancak bu sorunların arasında o kadar güzel ayrıntılar var ki bunları geçmek olmazdı. İşte Doğu Bölgesinde gitmeniz gereken 5 yer.




1.SÜPHAN DAĞI


Eğer yolunuz buraya düşerse fotoğrafta gördüğünüz arkadaşlar gibi çadır kurarak o muhteşem dağın eteklerinde kamp yapabilirsiniz,ancak gerçek bir tırmanışcıysanız 4058 metre yüksekliğinde ki sönmüş bu yanardağ sizi bekliyor bu arada bir not: Tırmanış için en doğru zaman yaz aylarıdır.







2.GİRLEVİK ÇAĞLAYANI




Erzincanın 30 Km uzaklığında olan bu bölge tam bir doğa harikası tırmanışa olanak veren yapısı hayranlarını buraya çekiyor eğer yolunuz kışın Erzincana düşerse bu çağlayan o soğuk günlerde donarak sarkıtların harika görüntüsünü size veriyor. 







3.ANİ KALESİ




Yabancı filmden alınmış bir ekran görüntüsüne benziyor öyle değil mi? Burası hristiyan ermeni inancına göre kutsal sayılan bir yapıt Karsın Ocaklı köyüne 48 km uzaklığında bu harabe yer savaş zamanından beri ayakta kalmayı başarmış ve günümüze kadar gelmiş.









4.İSHAK PAŞA SARAYI



Bu görkemli saray 1789'da İhsak Paşanın bir tepenin üzerine yaptırdığı ilk saraydır. Saray U şeklinde olup tam 360 odası vardır 760 m2'lik bir alana yapılan bu yapıt mükemmel bir taş işçiliği ile yapılmıştır. Saraya giriş ücreti ise 5 Liradır.









5.AHLAT MEZARLIĞI




Biraz tüyler ürpertici olsada bu mezarlık 200 m2 alana yayılmış 2 metrelik taş yapıtların bulunduğu ve binlerce mezar olan ahlat mezarlığı çarpıcı bir görüntü oluşturuyor. Yerel beylerin mezarlıkları ve Karakoyunlu zamanında kalan insanların mezarlıkları bulunmaktadır.










Yukarına yazılan makale hiç bir şekilde kopyalanamaz ve alıntı yapılamaz. İzinsiz şekilde alındığı takdirde yasal işlem başlatılacaktır


Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.