14:58


Hong Kong’da gezilmesi gereken tarihi mekanlar, park ve bahçeler, müzeler ve tapınaklarla ilgili ihtiyacınız olan tüm bilgileri aÅŸağıda bulabilirsiniz.

Victoria Peak (The Peak)
Hong Kong'un en seçkin gözlem noktası olan Victoria Peak (The Peak) büyüleyici bir görüntü sunuyor. Bütün şehrin ihtişamlı manzarasını ayaklarınızın önünde bulabileceğiniz Victoria Peak (The Peak) her noktadan turisti kendisine çeken bir nokta. Özellikle fotoğraf çektirmek istiyorsanız Victoria Peak'e mutlaka uğramalısınız.

Adres: 1 Lugard Rd, Hong Kong, China

Hong Kong Disneyland
Dünyanın her noktasında Disneyland'ler gibi Hong Kong Disneyland de masalsı bir havaya sahip. Süslü ve ince detaylarla süslenmiş Hong Kong Disneyland gerçek bir gezi alanı. Özellikle çocuklarıyla seyahat eden aileler için Hong Kong Disneyland mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Adres: Lantau Island, Hong Kong, China

Ocean Park
Hong Kong Ocean Park temalı gezi parkları arasında en öne çıkanı. Fantastik bir tasarımı olan bu parkta zamanın nasıl geçeceğini unutacaksınız. Hong Kong'un yerlileri tarafından da oldukça rağbet gören Ocean Park burada yapılacak bir gezinin olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

Adres: Aberdeen, Hong Kong, China

Victoria Harbour
Victoria Harbour Hong Kong'da gezilebilecek son derece şık ve seçkin bir marina. Sıradışı atmosferi Hong Kong'un kalabalık yapısını yansıtması açısından önemli. Çok sayıda turistin ve gezginin şehre akın ettiği nokta da olan Victoria Harbour Hong Kong'da görülmesi gereken önemli yerlerden.

Adres: Central and Western District, Hong Kong Island, Hong Kong, China

Hong Kong Skyline
Hong Kong Skyline Hong Kong şehrinin anıt ve sembol noktaları arasında yer alıyor. New York şehir manzarasını bile geride bırakacak bir güzelliğe sahip olan Hong Kong Skyline geceden gündüze çok farklı ama her ikisi de eşsiz olan manzaralar sunuyor.

Adres: Victoria Harbor, Hong Kong, China

Lantau Island
Lantau Island Hong Kong şehrinin dışarısında kalan ama şehre bağlı bir ada. Şehrin hareketli ve uyumayan yapısından uzaklaşıp biraz kafa dinlemek isteyen gezginler için Lantau Island son derece uygun bir nokta. Teleferik ile yapacağınız yolculuktan sonra vardığını bu adada çok sayıda tarihi eser ve doğa manzarasını görebilirsiniz.

Adres: Lantau Island, Hong Kong, China

Big Buddha
Lantau Adası'nda yer alan Big Buddha Hong Kong'da görülmesi gereken tarihi ziyaret alanları arasında. Şehirde yer alan dünyaca ünlü devasa Buda heykelinin bulunduğu Big Buddha Hong Kong'un kendine has kültürel yapısının izlerini görmek isteyenler için ideal bir seyahat noktası. Big Buddha son derece görkemli bir atmosferi de içerisinde barındırmakta.

Adres: Lantau Island, Hong Kong, China

Ngong Ping 360
Ngong Ping 360 Lantau Adası'nda yer alan diğer önemli seyahat noktalarından bir tanesi. 360 derecelik panaromik bir görüntüyü ziyaretçilerine sunan Ngong Ping 360'ın alamet-i farikası sunduğu bu eşsiz manzara. Ngong Ping 360 özellikle seyirlik gezileri seven turistler için mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Adres: 11 Tat Tung Road, Tung Chung, Lantau Island, Hong Kong, China

Hong Kong Museum of History
Hong Kong'un köklü ve ilginç tarihini, bu şehrin eşsiz kültürünü görmek için Hong Kong Museum of History'i ziyaret etmelisiniz. Çok sayıda hediyelik eşyanın da satıldığı müze etrafında bu şehre gelmiş diğer gezginlerle tanışabilirsiniz. Hong Kong Museum of History gerek çocuklu gerek kendi başına gezen herkesin görebileceği bir yer.

Adres: 100 Chatham Rd S, Tsim Sha Tsui East, Kowloon, Hong Kong, China

Peak Tram
Hong Kong'un karmaşık yapısı içerisinde gezmek eğer size fazla yorucu bir seçenek gibi geliyorsa kesinlikle Peak Tram'i denemelisiniz. Şehrin en cazip noktalar arasında gezinen Peak Tram 1888 yılından beri hizmet veriyor. Hong Kong adasının halen faal en fazla tercih edilen aracı Peak Tram gezginlere kesinlikle kaçırılmaması gereken yolculuğu sunuyor.

Blogger tarafından desteklenmektedir.