www.tatildenereyegitsem.com ekibi olarak size düşük bütçeyle nerede tatil yapılacağından bahsedeceğiz.Ülkemizde %55 lik kısım malesef maddi sıkıntılar yüzünden tatile çıkamıyor.Orta gelirse sahip bir aile ise tatilde en fazla 2000 lira harcıyor. Aslında dünyada çok ucuz ülkelerin olduğunu varsayarak bir plan hazırlayabiliriz.Tabi Gideceğiniz ülke için biletlerinizi bir kaç ay önceden ucuza almanızda fayda var.

Kamboçya

İlk ucuz ülkemiz Kamboçya. Aslında bu listeye pek çok Asya ülkesini ekleyebiliriz fakat Kamboçya favorilerde. Burada $20’a klimalı, rahat bir oda tutabilirsiniz. Bunun yanında lokal yiyecekler $2 iken batıya ait mutfaklardan yaklaşık $7 gibi bir ücretle yemek yiyebilirsiniz. Günde $40-50 civarı bir bütçeyle şımarmanız mümkün. Güzel kumsallar, harabeler, ormanlar.. Burası daha saf, bozulmamış ve doğal bir bölge, kesinlikle mutlu ayrılacaksınız!

Peru
Evet dillere destan bu yerde de cebiniz rahat edecektir. Buraya pek çok insan sadece İnka Medeniyeti’ni görmeye, İnka yollarını arşınlamaya gelse de siz bununla yetinmeyin. Diğer İnka kalıntılarına mesela Moray ve Choquequirao’ya gidin. Ülkenin geri kalanında da tonla güzel şey var. Mancora’nın beyaz kumsalları, Amazon gezmeleri gibi.. Peru’da konaklama işini $25-30 civarı bir ücretle halledebilirsiniz. Yemek fiyatları ise nadiren $5-6 üzerinde oluyor.

Portekiz
Portekiz’i görünce biraz şaşırmış olabilirsiniz ama burası da pahalı olmayan lokasyonlar arasında yer alıyor üstelik Avrupa zonunda olmasına rağmen! Portekiz’de konaklama, yeme-içme ve gezme üçlüsünü günlük $50 civarı bir ücretle halledebilirsiniz. Hatta daha uygun fiyata da bunu yapabilirsiniz. Bu lüksü ne kadar sevdiğinize bağlı.


Çin

Çin yıllardır en ucuz destinasyonlardan biri olageldi. Konaklama için $20 kafi, yiyecek ise sadece $2-3 civarı. Şehir içi ulaşımda ise bir dolardan daha az bir miktar ödeyerek toplu taşımayı kullanabilirsiniz. Özellikle kasaba formundaki yerleri büyük şehirlere kıyasla çok daha ucuz olacaktır.


Güney Kore

Güney Kore’nin cebinize dost bir ülke olduğunu biliyor olabilirsiniz. Fakat burası gerçekten fazlasıyla ucuz. Şöyle ki, burada 1.113 won(ülkenin para birimi) $1’a karşılık geliyor. Ve genellikle pek çok şeyin -yiyecek, içecek vs. fiyatı birkaç yüz won oluyor. Müthiş değil mi?

Balkanlar ve Ukrayna



Evet Avrupa kıtasının en ucuz ülkerini bir çırpıda sıralamış olduk. Bu ülkeler gerçekten son derece ucuz. Ukrayna’da bir gecelik odayı $8’a kiralayabilirsiniz bunun yanında bira ve yemek olayları da sadece birkaç dolar. Pek çok insan Prag, Paris gibi destinasyonları gezilmeye değer bulurken bu noktalar hakkında genelde garip bir önyargı oluyor. Fakat fırsatınız olursa buralara gelin ve uygun fiyatların seyahatinize nasıl renk kattığını görün.

Blogger tarafından desteklenmektedir.