Yeni Zelanda
Yeni Zelanda, aslında, tehlikeli bir yer değildir ama bu ülkeyi ziyaret edenler nedense kendilerine zarar getirecek aktivitelerde bulunmak konusunda çok heveslidirler. Bu ülke, doğal kaynakları sebebiyle koruma altında olan bir ülkedir ve bu da adrenalin bağımlılarının tehlikeli sporlar yapmak için akın ettiği bir ülke olmasına neden olmaktadır. Bunun sonucu olarak da maalesef yüksek sayıda turist ölüm oranına sahip bir ülkedir.


Tayvan
Tayvan size güzel bir şehri görme şansı ve el işçiliğiyle yapılmış Çin ürünlerine ulaşmanızı sağlar. Fakat kültürel güzelliklerinin dışında bu ülke doğal afetleri ile tanınmaktadır. O kadar ki, adanın %70’i en az 3 doğal afeti yaşamaya meyillidir; sel, deprem, tayfun, kasırga ve toprak kayması gibi.

Dominik Cumhuriyeti

Adi suçlar Dominik Cumhuriyeti’nde genel olarak karşılaşılan bir durumdur ama yabancılara karşı işlenen şiddet suçlarının da oranları son zamanlarda git gide artmaktadır. Hatta otobüslerin ve taksilerin hırsızlık suçunun işlenilmesine izin verilen yerler olunduğu da bilinmektedir.

Zimbabve
Victoria Şelaleleri’nin güzelliğini bir kenara bırakırsak, bu ülkede turistlerin rahatsız edildiği bilinen bir gerçek. Ayrıca yiyecek ve benzin azlığından dolayı işlenen şiddet suçları da son derece yaygın.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti
Eğer Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne gitmeyi düşünüyorsanız, ülkeye giriş ve çıkış yaparken rüşvet vermeye hazır olun. Birleşmiş Milletler gözlemci güçlerinin ülkede olmasına rağmen Kongo’da araba hırsızlığı, adam kaçırma ve tecavüz son derece sık rastlanılan suçlardır.

Rusya
Rusya’nın Kafkas bölgesi son derece güvenilmezdir. Bu nedenle ülkenin bazı bölgelerinden kaçınmak en doğrusu olacaktır. Mesela Kuzey Osetya ve Degestan hala gerilla savaşlarının sürdüğü bölgelerdir. Burayı ziyaret edenler çoğunlukla fidye için kaçırılmakta ve teröristler sık sık devlet binalarına, otellere hatta okullara saldırmaktadır.

Sudan
Afrika’nın kuzeydoğusunda yer alan Sudan, birçok egzotik felaketin vatanıdır. Üstelik buna rağmen 6 milyonluk nüfusu olan ülkede sadece 3 hastane bulunmaktadır. Sudan’da bulunan bazı hastalıklar o kadar nadir rastlanan hastalıklardır ki Sudan’dan başka dünyanın hiçbir yerinde bulunmazlar. Daha çok bilinen ve rastlanan diğer hastalıklar da son derece ölümcüldürler. Sıtma ve Ebola’ya Sudan’da çok sık rastlanır. Bunun dışında Gine Kurdu denilen ve insanın içinde büyüyen ve yetişkinliğe erişince insan vücudunu yararak dışarı çıkan bu kurt türüne de çok sık rastlanmaktadır.

Ayrıca Sudan, bağımsızlığını ilan ettiğinden beri (1956 yılında) , İslamik askeri rejimle yönetilmektedir. 2005 yılında imzalanan barış antlaşmasına rağmen şiddet Sudan’da yüksek oranda görülmektedir. Askeri kavga sürekli olurken, teröristler de sık sık saldırı yapmaktadırlar.

Kolombiya
Kolombiya, büyüleyici Karayip sahil şeridiyle ve mükemmel sörf olanaklarıyla bilinse de dünyadaki en yüksek şiddet suçu oranlarına sahip olan ülkelerden de biridir. Kolombiya’da her yıl 2.300 turistin kaçırıldığı ve uyuşturucu şebekelerinin düzenli aralıklarla suikastler düzenledikleri bir gerçek. Normal bir günde, ülke, 8 otoyol hırsızlığı, 2 banka hırsızlığı, 87 cinayet ve 204 saldırı ve ya tecavüz suçuyla mücadele etmektedir.
Afganistan
Kaçırılma ve suikast Afganistan’a giden ziyaretçiler için sürekli bulunan tehlikelerdir. Dışişleri Bakanlığı’na göre, taşıtların bombalanma sayısı her gün artmakta. Hatta ülkenin bazı bölgelerine Amerika Büyükelçiliği’nin üyelerinin girmesi kesinlikle yasaktır.

Irak
Irak, savaş bölgesi olmasından dolayı, hiçbir ziyaretçi için güvenli değildir. Uluslararası suçlular ve teröristler her gün insanların canını tehdit etmekte olan tehlikelerdir. Siviller, her gün, intihar bombacıları ve arabaların bombalanması sebebiyle hayatlarını kaybetmekteler.



Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.